All On 4 Tedavisi Nedir?


All On 4 Tedavisi Nedir?
Eklenme tarihi : 2023-03-30 15:10:27
Görüntüleme : 166

İleri yaşlarda görülen diş dökülmeleri ya da küçük yaşta diş çürümelerinden kaynaklanan diş eksikliği ile çeşitli problemler yaşanmaya başlamaktadır. Bunun için geliştirilen en sağlıklı yöntemlerden biri all on 4 tedavisidir. Ağzında hiç diş olmayan ya da yüksek miktarda diş kaybı yaşayan kişilere uygulanan tedavi yöntemlerinden biridir.

Pek çok hasta all on 4 tedvisi nedir nasıl yapılır? soruları hakkında araştırmalar gerçekleştirmektedir. Genel olarak all on 4 tedvisi nedir nasıl yapılır? soruları için kişinin ağız yapısına uygun yeni dişler implant tedavilerinde kullanılan yöntemler gibi takılmaktadır.

All On 4 Tedavisi Faydaları Nedir?

Uzun süreli kullanım sağlayan ağız içi tedavi yöntemlerinden biri all on 4 uygulamalarıdır. Özellikle tüm dişler için uygulanan bu implant tedavisinde kalıcılık ve dayanıklılık oldukça yüksektir. Kişiler yemek yeme sorunu yaşamadan daha sağlıklı yemek yemekte ve konuşabilmektedir. Herhangi bir ağrı ya da acı hissi durumları yaşanmamaktadır.

All On 4 Tedavisi Nasıl İlerler?

Titanyum malzemeden hazırlanan diş kökleri ve mekanizmaları ağız içerisinde çene kemiğine yerleştirilmektedir. Ağız içi ölçüleri alınarak yeni dişler hazırlanmakta ve bu mekanizmaların üzerine sabitlenmektedir.

Klasik implant tedavi yöntemlerinden biridir. Eksik olan tüm dişler için uygulanabilir. Bu implant yönteminde önemli olan toplu diş kaybı yaşanılan durumlarda uygulanan tedavi yöntemlerinden biridir. Tüm dişlerin aynı formda ve eşit uzunluklarda tasarlanması da ağız içerisinde estetik bir görünüm sağlamaktadır.

Kemik tozu İmplant -  Yetersiz Kemiklerde Greftleme – İLİAK KALÇA KEMİĞİ NAKLİ - Çene kemiği erimelerinde implant Ameliyatları

Çene kemiği erimelerinde implant Ameliyatları

 Tüm dünyada çok uluslu bağımsız araştırmalar göstermiştir ki günümüz teknolojisi ile üretilmiş olan implantlar belirli koşullar sağlandığı takdirde aynı gün fonksiyona sokulabilmektedir.

Anında yükleme dediğimiz bu uygulamada kişi implant uygulamasını takiben aynı gün sabit geçici dişlerine kavuşabilmekte ve estetik ve fonksiyonle olarak yaşam kalitesi çok yükseltilebilmektedir.

Özellikle yaşa bağlı olarak alt ve üst çene arka bölgedeki ilerlemiş kemik kayıpları durumunda ileri cerrahilere gerek kalmadan uzun süren tedavi süreçleri yaşamadan son derece pratik şekilde bir günde sabit dişler yapabilmekteyiz.

Tek seansta yerleştirilen 4 yada 6 adet implant üzerine aynı gün sabit dişler takılabilmekte ve kişi hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir.

Benzer Blog Yazıları