En iyi implant diş hekimi


En iyi implant diş hekimi
Eklenme tarihi : 2022-07-15 14:20:41
Görüntüleme : 493

İmplant, eksik dişlerin yerine en iyi alternatif olan, genellikle titanyumdan yapılan ve çene kemiğine yerleştirilen yapay diş köklerdir. Kişinin doğal dişi gibi implantını rahatlıkla kullanabilmesi, bu tedavi yönteminin, diğer tedavi yöntemlerinin önüne geçmesini sağlayan en önemli faktördür.

Diş hekimliğinde en çok uygulanan, kullanım kolaylığı, uzun ömürlü ve doğala en yakın olması ile en çok tercih edilen tedavi yöntemidir.

Başarı oranı oldukça yüksek olan implant tedavisinde en önemli detay, tecrübeli bir hekim tarafından hastanın çene kemiği analizi doğru bir şekilde yapılmalı ve uygun bir tedavi planlaması yapılarak uygulanmasıdır. İşinde uzman,tecrübeli bir hekim tarafından gerçekleştirilen implant tedavisinin başarısız olması neredeyse imkansızdır.

İstanbul'da en iyi implant diş hekimi

En çok kabul gören implant tedavisi ileri teknoloji kullanılarak uygulanan bir tedavidir. Hasta implant tedavisi sırasında ve sonrasında hiçbir şekilde acı ya da ağrı hissetmemektedir.

Hastalar, estetik kaygısı olmadan kısa süre içinde yepyeni dişlerine kolaylıkla kavuşmaktadırlar. Hekim tarafından öncelikle hastanın röntgeni alınarak, detaylı bir muayene yapılır ve mevcut sorunlar belirlenir, implant tedavisi öncesinde ek operasyonların gerekli olup olmadığına karar verilir.

Bazen hastanın kemik yoğunluğu istenilen düzeyde olmayabildiği için implant uygulanmadan önce hekim hastaya kemik tozu eklemek isteyebilmektedir.

Doğru şekilde planlanan tedavi süreci sonucunda yeni, sağlıklı dişlerine kavuşurlar.

İmplant tedavisinin kişiye sağladığı avantajlar nelerdir?

- Doğal dişe en yakın alternatiftir.

- Sağlam dişlerin kesilmesine, törpülenmesine gerek yoktur.

-Diğer dişlere ve kişiye hiçbir zararı ve yan etkisi yoktur.

-Kullanımı oldukça kolaydır.

-Tedavi sürecinde kişi ağrı ve acı hissetmez.

-Uzun ömürlüdür.

-Kişi çiğneme fonksiyonunu rahatlıkla yerine getirebilir.

İmplant tedavisinin dezavantajları var mıdır?

İmplant uygulamasının hiç şüphesiz en büyük dezavantajı yanlış ellerde, yanlış şekilde yapılan uygulama sonrası ortaya çıkabilecek komplikasyonlardır.

Enfeksiyon oluşması durumunda hem çene kemiğine yerleştirilen imlplantta hem de komşu dişlerde sorunlar çıkabilmektedir. Her ne kadar başarı oranı %100 e yakın olsa da doğru analiz ve doğru planlama yapılmadan gerçekleştirilen implant uygulamalarında hastalar sıkıntılı bir sürece maruz kalabilmektedirler.

Bundan dolayı implant tedavisi yaptırmadan önce doğru doktor seçimi büyük önem taşımaktadır. Doktor Tolga Gülçiçek çene cerrahisi ve ileri implantoloji uzmanı olarak, kliniğinde hastalarına kaliteli ve güvenli bir şekilde tedavi olanağı sunmaktadır.

Benzer Blog Yazıları