İmplant diş ağrı yapar mı?


İmplant diş ağrı yapar mı?
Eklenme tarihi : 2022-06-06 12:44:03
Görüntüleme : 550

İmplant diş tedavisi olacak hastaların en çok merak ettikleri konuların başında implant ağrı yaparmı ve implant sonrası ağrı oluyormu soruları yer alıyor.

İmplant diş tedavisi sırasında hasta ağrı veya acı duymamaktadır. Lokal anestezi altında gerçekleştirilen implant işlemi sırasında hastalar çene ve ağızlarının implant yapılan kısımları uyuştuğundan tedavi olurken ağrı, sancı ve benzeri birşey anlamamaktadırlar. Anstezinin etkisi geçtikten sonra hasta ağzında yapılan işlemin farkına vardığından tedavi süreci gayet rahat geçmektedir.

İmplant ağrısı ne zaman geçer?

İmplant işlemi anstezi altında yapılmaktadır. Fakat anestezinin etkisi azaldıkça hasta yapılan işlemin farkına varabilmektedir. Buda normal olarak bir ağrı hissi vermektedir. Bu durumda ağrı kesici ile giderilebilmektedir. Bu süreç içinde fazla sert, soğuk yada sıcak iyecek ve içecek tüketilmemesi, sigara içilmemesi ve çenenin fazla zorlanmaması iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

İmplant diş tedavisinin zararı var mıdır?

İmplant tedavisiyle ilgili olarak en çok merak edilen sorulardan biri herhangi bir zararı olup olmadığıdır. İmplant tedavisi vücuda hiç bir şekilde zarar vermemektedir. İmplantta tercih edilen titanyum bileşikleri vücutla uyumlu olduğundan dolayı kişide her hangi bir alerjik reaksiyona ya da yan etkiye sebep olmamaktadır.

Diş hekimlerinin en çok önerdiği tedavi yöntemlerinden biri olan implant uygulanırken çene kemiğinin yatay ve dikey olarak yeterli olması gerekmektedir. Ancak bazen kemik erimesi, çekilen dişin altında ki kist olması gibi bazı sorunlardan kaynaklı olarak kemik kalitesi ve yoğunluğu yetersiz kalabilmektedir. Bu gibi durumlarda İleri İmplant Cerrahisi devreye girmektedir.

Benzer Blog Yazıları