İmplant Tedavisi


İmplant Tedavisi
Eklenme tarihi : 2022-09-27 10:42:25
Görüntüleme : 389

Diş sağlığını korumanın önemi her geçen gün daha da iyi anlaşılmaktadır. Sağlıklı dişler kaliteli yaşamın ayrılmaz parçalarında biridir. Kişinin güzel, düzgün ve parlak dişlere sahip olmasının özgüvenine doğrudan ya da dolaylı yönde bir katkıda bulunacağı rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bu sebeplerden ötürü kişi dişlerine iyi bakmalıdır. Günlük fırçalamanın yanı sıra diş ipi kullanımı ve ağız bakım sıvılarının tüketimi diş çürümesinin önüne geçmeniz için size yardım sağlayacaktır.

Ancak tüm önlemlere rağmen bazen genetik mirastan dolayı ya da geç kalınmadan ötürü diş sağlığımızı, hatta dişlerimizi kaybedebiliriz. Bu durumda da birçok insan estetik kaygılardan ya da sağlık bilincinden ötürü implant yaptırmak diş taktırmak gibi yöntemlere başvurmaktadır.

İmplant Yaptırmak

Genel anlamda iki ya da üç ay süren bir tedavi olan implant, ağız içerisinde hiç dişi kalmayan yahut birkaç dişini ya da bir tek dişini kaybeden hastalar tarafından tercih edilir.

İmplant diş uzmanları tarafından hazırlanırken doğal dişinizin görümüne en uygun sonuçlar elde edilmeye çalışılır. Estetik kaygı taşıyan hastaların bu tedavi yöntemini seçmesinin en önemli sebeplerinden biri de budur.

İmplant Tedavisinde Aşamalar

Her şeyden önce belirtmek gerekir ki birçok alanda olduğu gibi implant tedavisi alanında da son yıllarda birçok gelişme yaşanmıştır. Bu gelişmeler sayesinde kişi tedaviye başladığı günde bile implant dişlerine sahip olabilmektedir.

Bu noktada implant malzemesinin kalitesi, işçiliği ve operasyonu yapan diş hekiminin tecrübesi son derece önem arz etmektedir.

Benzer Blog Yazıları