İmplantoloji Uzmanı Dr.Dt. Tolga Gülçiçek


İmplantoloji Uzmanı Dr.Dt. Tolga Gülçiçek
Eklenme tarihi : 2022-06-20 14:06:48
Görüntüleme : 564

İmplant diş tedavisi dişsizlik ve çürük diş gibi durumlarda en çok tercih edilen yöntemlerin başında yer almaktadır. Gerek ağız ve çene kemiğiyle uyumu, gerekse uzun süreli kullanımı açısından çok tercih edilen bu tedavi yöntemi aynı zamanda gerçek dişe en yakın tedavi olarak da kabul edilmektedir.

Dr.Diş Hekimi Tolga Gülçiçek kimdir?

Diş Hekimi Tolga Gülçiçek; 1977 senesinde Ankara’da doğmuştur. Ankara Bahçelievler Deneme Lisesini bitirdikten sonra 1995 senesinde Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazanarak fakülteyi 2000 senesinde derece ile bitirmeyi başarmıştır.

Aynı yıl Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde açılan uzmanlık sınavını birincilikle kazanarak Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı.

2002 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 8 ay süren Anesteziyoloji, KBB ve Plastik Cerrahi Anabilim dallarındaki rotasyon eğitimini takiben eğitimine 6 ay İngiltere Londra’da devam etti.

2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri, University of Michigan Hospital ve Mott Children Hospital’da misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Prof.Dr. Joseph I. Helman ve 2010 yılında kaybettiğimiz Prof.Dr. L. George Upton ile pek çok ileri düzey ameliyata katıldı.

2006 Mayıs ayında doktora eğitimini tamamlayarak Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi dalında uzman doktor oldu. 2006 Ağustos-2007 Ağustos arasında Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu Eğitim ve Tümen Komutanlığı’nda Yedek Subay Diş Tabibi olarak askerlik görevini yaptı.

2011 yılı Mart ayında Hollanda (UMCG) University Medical Center Groningen’de misafir çene cerrahisi uzmanı olarak pek çok ileri düzey ameliyata katıldı.

2012 yılı mayıs ayında Danimarka Aarhus Üniversitesi Hastanesi’nde misafir çene cerrahisi uzmanı olarak Ortognatik cerrahi ve kalça (iliac) kemiğinden kemik nakli ameliyatlarına katıldı.

Çene cerrahisi ve ileri implantoloji uzmanı

Diş Hekimi Tolga Gülçiçek; 2012 yılı Eylül ayında Almanya Siegen Jung-Stilling Hastanesi’nde Prof.Dr. Berthold H. Hell yanında ileri düzey çene cerrahisi ve kalça kemiğinden kemik nakilleri konusunda bir seri ameliyata katıldı.

2013 yılında İtalya Parma’da Poliambulatorio Dalla Rosa Prati Hastanesi’nde Dr. Andrea Menoni’nin davetisi olarak pek çok ameliyata katıldı. Dr. Menoni tarafından geliştirilen BOX TECHNIQUE isimli yeni bir kemik augmentasyon cerrahisini bizzat Dr. Anrea Menoni ile çalışarak öğrendi ve uygulamayı Türkiye’ye getirdi. Beyin cerrahisinde de kullanılan özel bir cihaz ile uygulanan bu yöntemde implant yapılamayacak derecede ciddi boyutlarda çene kemiği erimesi olmuş hastalarda yeniden kemik oluşturulmakta ve implant yapmak mümkün olmaktadır.

2017 yılında Reclinghausen Almanya Klinikum West hastanesinde Prof. Dr. Harald Eufinger ve ekibi ile pek çok ileri düzey ameliyata katıldı.

2007 yılı Kasım ayından bu yana İstanbul Ataşehir’deki Kliniğinde İmplantoloji, Ağız ve Çene Cerrahisi, Ağız içi Kemik Nakli Cerrahileri, Kalça Kemiği (iliac kemik) gibi ileri düzey Kemik Greft Nakilleri ve Estetik Diş Hekimliği konularında çalışmalarına devam etmektedir.

Türk Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi Derneği, Ağız ve Çene Yüz Cerrahisi Derneği, Türk Oral İmplantoloji Derneği, Osseointegrasyon Derneği ve Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği üyesidir.

Benzer Blog Yazıları