Kompozit Lamina Vener İşlemi Ve Özellikleri


Kompozit Lamina Vener İşlemi Ve Özellikleri
Eklenme tarihi : 2022-09-30 16:31:37
Görüntüleme : 433

Bir diş kaplama türü olan kompozit lamina vener işlemi; diş çarpıklığı, diş eksikliği, dişlerde renk kaybı gibi durumlarda uygulanan bir tedavi yöntemi olarak bilinmektedir.

Laminate vener kaplamalar bir kaç farklı malzemelerin kullanılarak laboratuvar ortamında zorlu şartlarda üretilmektedir. Bununla birlikte, kompozit lamina vener işlemi hakkında bilgiler sitede yer almaktadır.

Kompozit Lamina Veneer Diş Kaplama

İnsanların doğuştan getirdiği özellikler ya da sonradan çevre koşullarının sonucunda meydana gelen olaylardan dolayı bazı rahatsızlıklar meydana gelebilmektedir. Bu bağlamda dişler hem ağız sağlığı açısından önemli hem de insanların rahat bir şekilde gülümseyebilmesi açısından önem arz etmektedir.

Dişlerden meydana gelen sorunların giderilmesi maksadıyla farklı sayılabilecek diş tedavileri vardır. Bu tedavi yöntemlerinden bir tanesi de Komposit Laminate vener dir.

Bu tedavi yönteminde özelliklerde dişlerde; eksiklik, boşluk, kırık gibi diş yapısında oluşan önemli sorunlar karşısında kişilere vener kaplamaları uygulanmaktadır.

Bu sayede dişteki kötü görüntü kaybolmakta daha estetik bir görünüş ile hayata rahatça gülümsemek mümkün olmaktadır. Laminate vener diş kaplamaları dışarıdan kesinlikle fark edilmezler. Ayrıca görüntü olarak kişilerin gerçek dişleri yerini alır.

Kompozit Lamina Özellikleri

Laminate vener kompozit malzeme kullanılarak üretilmekte ve dişlerin dış yüzeyleri örtülmektedir. Ayrıca çok ince olduğundan dolayı gerçek dişten ayrılması çok zordur. Tedavi edilen bölgede orjinal diş görüntüsü hakim olmaktadır. Bu sayede uzun yıllar boyunca rahatça kullanılabilmektedir. Ancak yine de kullanım esnasında dikkat edilmesi gereken bazı şartlar mevcuttur;

 - Tedavi esnasında anestezi gerekmeyebilir.

 - Aşınma ve yıpranmalara karşı dayanıklıdır.

 - Tedavi sonrası aşamalarda kullanım açısından bakıldığında doğal dişlerden hiçbir farkı yoktur.

 - Kaplamalar, kahve, çay veya asitli içeceklerin tüketilmesinden ötürü renk kaybı yaşanmamaktadır.

 - Lamina vener kaplama, görünüm ve de renk açısından incelendiğinde doğal dişlere en yakın olan kaplama türlerinden olmaktadır. Şayet doğal renklerin tercih edilmesi gibi durumlarda yapay renk olduğunun ayırt edilmesi çok zor olmaktadır.

 - Lamina vener kaplama tedavisi bitmeden hemen öncesinde yapılan uygulamaların son şeklini bir örnek ile görmek mümkündür.

Benzer Blog Yazıları