Çene Kemiği Erimesi Ve İmplant Tedavisi


Çene Kemiği Erimesi Ve İmplant Tedavisi
Eklenme tarihi : 2022-10-17 10:58:08
Görüntüleme : 436

Bazı durumlarda hastalarda ileri derece de diş eti kayıpları maalesef diş kayıplarına yol açar bu durumlarda eriyen çene kemiğine ileri implant cerrahisi yöntemiyle implant yapmak gerekebilir.

Bunun için Detaylı bir muayene ve ileri görüntülemeler gerekebilir. Çeşitli teknik ve implantta ileri cerrahi yöntemleriyle kemik erimelerine değişik çözümlerek üretebilmek mümkün olmaktadır. Özellike All 4, All 6 veya All on 8 yöntemleri implant tedavilerine sıkça kullanılan metodlar arasındadır.

Diş eti çekilmesi ve Eriyen Çene Kemiğine İmplant tedavisinde özellikle diş eti çekilmesi yaşanması durumunda uygulanacak olan tedavi planı kişinin yaşamış olduğu rahatsızlığın düzeyine göre belirlenmektedir. Uzman ekip tarafından yapılacak olan kontroller ile bu düzeyin belirlenmesi ve uygulanacak olan tedavinin buna uygun şekilde yapılması sağlanabilir. Tedavi edilmemesi halinde diş kaybı yaşanabilecek olduğu için özellikle erken dönemde müdahale edilmesi çok faydalı olacaktır.

Anında yükleme dediğimiz bu uygulamada kişi implant uygulamasını takiben aynı gün sabit geçici dişlerine kavuşabilmekte ve estetik ve fonksiyonle olarak yaşam kalitesi çok yükseltilebilmektedir.

Kliniğimize gelen genellikle hastalardan tomografi alarak kemiğin yapısını üç boyutlu inceleyerek,ne kadar kemik erimesi olduğunu,bu tür kemik erimelerinde ne tür bir tedavi uygulayacağımızı önceden planlıyoruz.Genellikle bu tür ameliyatlarda Prf yöntemi ,kemik greftleri ve çeşitli regenerative materyaller kullanılmaktadır.

Yanlış bir şekilde diş fırçalama ve yanlış diş ipi kullanımı sayesinde çene kemiği erimesi meydana gelebilir. Çene kemiği erimesi başlarda diş eti kanamaları ve iltihaplanmalar meydana gelebilir. Ancak çoğu kişi bu iltihabı ciddiye almaz. Ve tedavi yolları aramaz. Bu tehlikeli iltihap tedavi edilmediği takdir de şunlar gerçekleşir;

- Dişlerin etrafında olan kemikler bu iltihabın etkisi ile ciddi şekilde etkilenir.

- Bu sayede de çene kemiği erimeleri meydana gelir. Çene kemiği erimesi kişinin hayatını oldukça olumsuz bir şekilde etkiler.

- Kişi ileride tedavi olmak istese dahi ilerlediği takdir de tedavi oldukça zor bir hale gelir.

İmplant Tedavisi Nedir?

Eksik olan dişlerin tedavisinde ve çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyum maddesinden yapılan vidalara verilen isimdir. Bu vidalar hastaya tabii ki doğrudan yerleştirilmez. Vidanın üzerine diş protezi yerleştirilir. İmplant tedavisinin önemli bir avantajı bulunur. O avantaj ise tedavi aşamasında implantın başka dişlere zarar vermemesidir. Yani implant tedavisi uygulanacak dişin yakınında olan dişler kesilmez.

Çene Kemiği Erimelerinde İmplant Tedavisi

İmplant tedavisi sadece bunlar için kullanılmaz. Hatta çene kemiği erimelerinde implant tedavisi kullanılır. Bu çene kemiği erimelerinde implant tedavisi ilk olarak diş çekimi ile olur. Daha sonra çene kemiği yapay dış köklerine yerleştirilir. Daha sonra protez dişler diş etine yerleştirilir.

Görüldüğü üzere çene kemiği erimelerinde implant tedavisi birkaç aşamalardan oluşuyor. Çene kemiği erimeleri olan hastalara implant yapabilir.

Özellikle yaşa bağlı olarak alt ve üst çene arka bölgedeki ilerlemiş kemik kayıpları durumunda ileri cerrahilere gerek kalmadan uzun süren tedavi süreçleri yaşamadan son derece pratik şekilde bir günde sabit dişler yapabilmekteyiz.

 

İstanbul İmplantoloji İleri Estetik Diş Hekimliği ve İmplantoloji Merkezimizde Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı Dr. Dt Tolga Gülçiçek tarafından bizzat yapılan İmplant ameliyatları son derece güvenli ve konforlu bir şekilde yapılmaktadır.

İmplant tedavisi oldukça zor bir tedavi olarak bilinir fakat İstanbul İmplantoloji özellikle ileri implant Cerrahisi konusunda uzmanlaşmış ve tecrübe sahibi olmuştur.

 

 

Benzer Blog Yazıları