İmplant diş tedavisi


İmplant diş tedavisi
Eklenme tarihi : 2022-03-31 14:49:11
Görüntüleme : 582

İmplant diş günümüz diş hekimliğinde gerçek dişe en yakın tedavi yöntemi olarak kabul edilmektedir. Çene kemiğine sabitlenen diş kökü olarak bilinen implant diş tedavisi uzun yılların hastaların sağlıklı bir şekilde kullanabilecekleri diş olarak görev yapmaktadır. 

 İmplant diş kalitesi protezin sabit kalmasında önemli rol oynamaktadır. İmplant hem diş protezinin sağlam bir yapı üzerine oturmasını sağlar hem de kısa sürede gerçekleşmesi ile kolay bir yöntemdir. Her zaman implant tedavisi sırasında belirli aşamalardan geçilmesi ve hekim tarafından onay verilmesi gerekir. Bazı çene yapıları implanta müsait olmadığı için film çekimi ile ortaya çıkan bir süreçtir. Üst çenede ön dişlerin yerine yapılması tavsiye edilmez. Sinüs boşluklarını doldurması hayati tehlikeye yol açabilir. Bu sebeple de öncelik her zaman hastanın implanta uygun olup olmadığı araştırılmalıdır.

İmplant diş tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanmaz?

İmplant diş tedavisinde en önemli aşama olan implantın çene kemiğine yerleştirilme kısmıdır. Bu sebeple de her zaman dikkat edilen bir aşama silsilesi ve alanında profesyonel bir hekim tarafından yapılması gerekir. İmplant diş için diş hekimleri öncelikle hastanın çene filmini görmek ister. Daha sonra da hastanın herhangi bir rahatsızlığı mevcut mu değil mi bu konuda bir geniş detaya yer verir. Eğer önemli rahatsızlıklara sahip ise hasta, tedavi sürecinde implant yerine farklı bir uygulama gerçekleşebilir.
İmplant uygulanmaması gereken rahatsızlıklar ise,

  • Baş ve boyun kısmında radyoterapi uygulanan kişiler
  • Kemik gelişimini tamamlamamış kişiler
  • Sigara kullananlar
  • Diyabet
  • Yüksek tansiyon
  • Hemofili
  • Otoimmun hastalıklar
  • İmmün sistemini baskılayan ila kullanan kişiler

İmplant Üzerine Protez yerleştirme işlemi

Protez yerleştirmede en çok tercih edilen implant, protez dişin sağlamlığı ve dayanıklılığını ortaya koyar. Bu sebeple de her zaman dikkatli bir şekilde inceleme ve hastanın sağlığına uygun bir protez takımı yapılmalıdır. İmplant diş için tercih edilen kalite ise 1. Sınıf malzemeden üretilmelidir.

Böylelikle istenilen şekilde dayanıklı bir yapıya sahip olabilir. Diş hekimi tarafından belirlenen diş filmi sonrası istenilen tetkikler sonrası çivi olarak adlandırılan implant çene kemiğine işlem ile yerleştirilir ve kaynaması beklenir. Daha sonra da belirlenen süre sonunda kaynama gerçekleşmiş ise protez diş implant üzerine özel yapıştırıcı ile sabitlenir.

İmplant diş nasıl yapılır?

Her zaman diş tedavilerinde yapım aşaması değişim gösterir. Bu sebeple de her tedavide uygulanan yöntemdeler farklıdır. İmplant tedavileri için öncelikle hastanın herhangi bir manisi yok ise implantın yerleştirileceği alana belirli bir operasyon yardımı ile kesik açılır. Daha sonra da kesik içerisine implant yerleştirilir. Böylelikle belirli bir süre içerisinde kemiğe kaynaması ile takılan protez alışma süreci ile belirli bir estetik gülüş oluşturur. İmplant diş işlemi bir gün içerisinde birkaç saatte gerçekleşen bir işlemdir. Hastanın alışma süreci de oldukça önemlidir.

İmplant diş tedavisi fiyatları

İmplant işleminde belirli aşamalar takip edilerek işlem başarı ile sonuçlanır. Alanında profesyonel bir hekim ile birlikte kısa sürede gerçekleşen işlemde beklentileri karşılayan bir materyaldir. Hem gülümseme de estetik bir gülüş yakalanmasını sağlar hem de kalitesi ile beraber her zaman dayanıklı bir üründür.

İmplant çeşitleri de kalite yönünden farklılık gösterse de dayanıklı bir ürün olması ile tercih edilir. İmplant diş fiyatları her zaman uygun maliyette olmasa da dayanıklı olması ile tercih edilen en kaliteli içeriğe sahip üründür. Beklentileri en iyi şekilde karşılayan diş protezi için içerik yapısına sağlamlık verir.

Benzer Blog Yazıları