İmplant diş yaptırırken nelere dikkat edilmeli?


İmplant diş yaptırırken nelere dikkat edilmeli?
Eklenme tarihi : 2022-06-10 14:00:45
Görüntüleme : 550

İmplant diş tedavisi gerçek dişe en yakın uygulama olarak kabul edilmektedir. Bu sebepten dişsizlik ve diş çürümesi gibi sorunlarda en çok tercih edilen uygulama halini almıştır. İmplant tedavisi hastanın çene yapısın, dişsizlik süresine ve çene kemiğinin durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir.

İmplant diş tedavisi yaptırıken dikkat edilmesi gereken en önemli unsular aşağıdaki gibidir.

  • Hastanın çene kemiğinin implant ile uyumu
  • Tedaviyi yapacak olan hekimin tecrübesi
  • Kullanılacak olan implantın markası
  • Tedavinin yapılacağı kliniğin hijyeni

Hastanın çene kemiğinin implant ile uyumu

İmplant tedavisinde en önemli unsurlardan birisi tevavinin uygulanacağı hastanın çene kemiğinin implant tedavisi çin uygun durumda olmasıve implanta uyum sağlaması. Dişsizlik süresi uzun olan hastalarda çene kemiğinde zayıflama ve küçülme görülebilmektedir. Bu tarz durumlarda önce çene kemiği güçlendirilip sınra implant tedavisine geçilmektedir. Ayrıca implant diş kökü yerleştirildikten sonra çene kemiğine uyumlu bir şekilde kalması da önemli bir diğer unsurdur.

Tedaviyi yapacak olan hekimin tecrübesi

İmplant diştedavisinde dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan bir tanesi de operasyonu yapacakolan dişhekimi nin tecrübesdir. Diş hekimi tecrübesinin önemi tedavi şeklinin standart olmamasından da kaynaklıdır. Hastaların ağız ve çene yapılarındaki farklılıklar tedavi süresinde de farklılıklar göstermektedir. Bu durumda diş hekimi tecrübesini daha önemli hale getirmektedir.

Kullanılacak olan implantın markası

İmplant diş tedavisinde çene kemiğine yerleştirilen bir aparat ömür boyu ağzınızda kalacaktır. Bu unutulmaması gereken en önemli bilgilerden bir tanesidir. Ömür boyu ağzınızda kalacak bu aparatın markasının ve hammaddesinin mümkünse patentli bir ürün olması gereklidir. 

Tedavinin yapılacağı kliniğin hijyeni

İmplant diş tedavisi yaptırırken dikkat edilecek bir başka önemli unsur da tedavinin yapılacağı ortamın hijyenidir. Tedavinin yapılacağı ortamın mutlaka steril ve hijyenin olması kullanılacak malzemelerin temizlenmiş olması ve ortamın temiz olması çok önemlidir. 

Benzer Blog Yazıları