İmplant fiyatlarını etkileyen unsurlar nelerdir?


İmplant fiyatlarını etkileyen unsurlar nelerdir?
Eklenme tarihi : 2022-09-13 13:05:07
Görüntüleme : 368

İmplant fiyatlarını etkileyen unsurlar, birden fazladır. Yaygın olarak uygulanan implant fiyatlarından önce implant ne demek bilmenin yararı olacaktır. İmplant, modern diş tedavi yöntemlerinden biridir. Çene kemiğine yerleştirilen titanyum vidanın üzerine yerleştirilen diş protezi implant diş olarak tanımlanmaktadır. 

İmplant fiyatları etkileyen unsurlar ise pek çok faktöre bağlı olarak değişmektedir. Bu konuda tüm sorularınızın cevabını istanbulimplantoloji kliniği uzmanlarından 7/24 alabilirsiniz.

İmplant Fiyatlarını Etkileyen Unsurlar Nelerdir?

2022 yılı itibari ile implant fiyatı ortalama birim fiyatı yapılacak implant ameliyatına göre değişiklik göstermektedir. İmplant tedavisini etkileyen en önemli faktör implant tedavisi yapacak olan doktorunun yetkinliğidir. Bir hasta, doktorun bu alandaki deneyim ve yetkinliğini nasıl belirlemelidir? Hasta, muayene sırasında doktorun doldurduğu vakanın fotoğraflarını inceleyerek bu kararı verebilir.

Hekimin bu başarılı vakaları gerçekleştirebilmesi, konuyu dikkatle incelemesine bağlıdır. Bu bağlamda doktorun aldığı eğitim, daha önceki hastaların implantasyon tedavisindeki tecrübesi, implantasyon tedavisi ile ilgili modern yaklaşımlar hakkında katıldığı seminer, toplantı ve kurslar çok önemlidir.

Diş İmplant Ücretleri

İmplant fiyatları pek çok etkene göre değişiklik göstermektedir. İyi bir ağız ve diş bakımı dişlerimizin sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Ağız bakımımıza ne kadar dikkat edersek dişlerimiz o kadar sağlıklı ve güzel olur ve böylelikle sağlığımıza yatırım yapmış oluruz. Tedavi edilmeyen dişler zamanla çürür ve diş kayıplarına kadar yol açmaktadır. Günümüzde en popüler yöntemlerden biri de implant tedavisidir. İmplant fiyatları yıldan yıla ve kullanılan malzemeye göre değişiklik göstermektedir.

İmplant Diş Nedir?

İnsanların ağız sağlığına dikkat etmemesi sonucu oluşan diş kaybı sonrasında eksik dişlerin yerine takmak için ağız içine yerleştirilen ve protezlerle desteklenen yapay diş köklerine denilmektedir. İmplantlar dayanıklıdır ve yaşam boyu rahatlıkla kullanılabilir. Genellikle titanyumdan yapılmaktadırlar.

Kişinin kemik yapısı bu tedavinin uygulanmasına uygun olmalıdır. Kemik yapısı implanta uygun değilse cerrahi müdahale ile düzeltilebilir.

İmplant diş fiyatlarınıetkileyen unsurlar nelerdir?

İmplant fiyatları etkileyen unsurlar şöyle sıralanabilmektedir.

- Türkiye Diş Hekimleri Birliği tarafından belirlenen implant tedavi taban fiyatları,

- Hastanın ağız yapısı ve genel sağlık durumu,

- Uygulanacak implant üretim özellikleri,

- İmplant yapacak Diş Hekimi uzmanlık ve tecrübesi,

- Uygulanacak implant sayısı,

- Uygulamalarda kullanılacak diğer yardımcı materyallerin kemik greftleri,membrane ,regenerative (onarıcı) materyaller ve bunların kalitesi,

- İmplant uygulamasında kararlaştırılan ödeme planı da implant fiyatlarında değişikliğe neden olan unsurlar arasındadır.

İmplant Tedavisinde Bilinmesi Gerekenler

İmplant uygulaması, geçmişte kullanılan, köprü, protez, bir diş için en az üç diş yapımı zorunluluğunu ortadan kaldıran modern tıbbi bir tekniktir. Fakat hassas bir işlemdir ve alanında tecrübe ve uzmanlık geliştiremeyenler tarafından yapılmamalıdır.

Karar vermeden önce doğru Diş Hekimi ya da doğru klinik bulunarak tedaviye başlanmalıdır. Bu konuda kliniğimizde ameliyatlar Çene Cerrahisi ve İmplantoloji uzmanı Dr.Tolga GÜLÇİÇEK tarafından yapılmaktadır.

Günün her saati bulunduğunuz yerden iletişim kurarak bilgi ve randevu alabilirsiniz. Hatta sadece İstanbul ile sınırlı değil, Türkiye ve sağlık turizmi kapsamında tüm dünyadan hasta kabul edilmektedir. Son derece titizlikle kurulan kliniğe ilk girişinizden işlem sonunda çıkışınıza kadar gülen yüzlerle karşılaşacaksınız.

Hijyenik ortamı, ameliyathanesi, son teknoloji uygulamalarıyla mutlu gülüşlere imza vermektedir. Siz de vakit kaybetmeden yerinizi alarak tüm diş sorunlarınızdan kurtulabilir. Kusursuz implant uygulamalar yaptırabilirsiniz.

Benzer Blog Yazıları