İmplant fiyatlarını etkileyen unsurlar


İmplant fiyatlarını etkileyen unsurlar
Eklenme tarihi : 2022-09-16 14:32:11
Görüntüleme : 447

Ağız bölgesindeki hijyen ve hastalıklar tüm vücudu etkileyebiliyor. Bu nedenle diş sağlığı oldukça önemlidir. Diş ve ediş etinin sağlığını kaybetmemesi için herhangi bir sorun yaşanmasa da kontrol amacıyla en az 6 ayda bir kez diş doktoruna gidilmesi gerekiyor. Genetik yatkınlık, diş yapısı, hijyen eksikliği, bakım yapmama gibi çeşitli nedenlerle diş kökleri onarılamaz biçimde hasar alabiliyor.

Köklerde ve dişin üst yapısında meydana gelen hasarlar onarılamayacak durumdaysa, diğer sağlıklı kalan dişlerin de zarar görmemesi adına bu dişin çekilmesi gerekiyor. Çekilen dişin yerine implant adı verilen yöntemle yapay diş yerleştirilmesi oldukça fazla tercih edilen bir yöntem.

İmplant Dişin Avantajları

Bir veya birden fazla dişin kaybında gerçek dişe en yakın sonuçlar implant yöntemiyle elde ediliyor. İmplant yerleştirildikten sonra ömür boyu kullanılması mümkün oluyor. Oldukça kullanışlı ve dayanıklı olan implantlar sayesinde kaybedilen dişin işlevini koruyan yeni bir dişe sahip olmak mümkündür.

Yeni Teknolojiyle İmplant

Önceki yıllarda kullanılan manuel ölçü alma artık tarihe karıştı. İmplant diş üretimi için alınacak diş ölçüsü kameralar yardımıyla milimetrik olarak belirleniyor. Ardından hazırlanacak kaplama dişlerin ise üç boyutlu yazıcılar kullanılarak üretimi mümkün oluyor. Bu sayede, birçok kez geçici yapıştırma, provalar gibi işlemlere gerek kalmıyor.

İmplant Fiyatları

İmplantlar farklı ülkelerde üretilebiliyor.

İmplant tedavisini etkileyen en önemli faktör implant tedavisi yapacak olan doktorunun tecrübesi ve implantların ve kullanılan yardımcı materyallerin kalitesidir.

Benzer Blog Yazıları