Kemik Yetersizliklerinde ve Erimelerinde İmplant Tedavisi


Kemik Yetersizliklerinde ve Erimelerinde İmplant Tedavisi
Eklenme tarihi : 2023-03-30 15:00:00
Görüntüleme : 249

Periodontal hastalıklar sebebiyle dişlerin sallanması durumunu ciddiye almak gerekir. “Bir şekilde geçer,” diye düşünüldüğünde ciddi hasarlara yol açabilir. Diş eti hastalıkları sebebiyle oluşan sallanmalarda birden fazla diş kaybı yaşanabilir. Bu gereksiz kayıpların yaşanmaması, ağız sağlığının korunması için bu problemlerin çözülmesi gerekir.

Diş etinin çekilmesi veya diş üzerine olduğundan fazla gelmesi gibi durumlarda diş eti ameliyatı yapılması gerekmektedir.

Diş etlerimizle ilgili bazı sebeplerden dolayı sorun yaşayabiliriz. Genel olarak yapılan yanlış diş fırçalama uygulamaları, gerektiği kadar bakımının yapılmaması veya sonucu diş etlerimizin olması gerektiğinden daha sağlıksız olduğu durumlar yaşanmaktadır. Bu gibi durumlarda ilaç ya da farklı tedavilerle hastalığın iyileştirilebileceği gibi ameliyat yapılması da gerekebilir. 

Sallanan dişler, ne kadar ileri seviyede olursa olsun tedavi edilebilir. Tedavi geciktirilmediği zaman hasta daha avantajlı olabilir. Diş hekimi öncelikle hastanın diş ve diş eti filmini çekerek asıl sorunun ne olduğunu tespit eder. Duruma uygun tedavi yöntemlerini uygulamak üzere çalışmalara başlar, hastayı bilgilendirir.

Diş kök ve yüzey temizliği bu durumda en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Bu tedavi, özellikle diş eti çizgisinin altında kalan alanları hedefler. Buradaki tartar ve plakları temizlemek, bu işlemin asıl amacıdır. Diş temizliği gerçekleştikten sonra, doktorunuz farklı bir tarihte ameliyat günü belirler. Ameliyat sırasında lokal anestezi uygulanır. Bu yüzden herhangi bir acı hissedilmez. Diş hekimi, bölgedeki diş etlerine çeşitli işlemler uygular. Bu noktada diş eti probleminin hangi seviyede olduğu da önemlidir. Eğer erken seviyede ise bir seansta tedavi biterken, geç seviye diş eti hastalığında hekim, birkaç seansta tedaviyi sonlandırabilir.

Diş eti ameliyatı, korkulacak bir ameliyat değildir. Lokal anestezi işleri kolaylaştırır, hastanın canı yanmaz. Diş hekimi korkusu yüzünden ertelenen her muayene, hastayı büyük çıkmazlara sürükleyebilir. Hasta, bundan kaçınmalı ve belirli bir periyotta bir diş hekimine görünmelidir

Diş eti çekilmesi ve Eriyen Çene Kemiğine İmplant tedavisi

Kişilerde özellikle diş eti çekilmesi yaşanması durumunda uygulanacak olan tedavi kişinin yaşamış olduğu rahatsızlığın düzeyine göre belirlenmektedir. Uzman ekip tarafından yapılacak olan kontroller ile bu düzeyin belirlenmesi ve uygulanacak olan tedavinin buna uygun şekilde yapılması sağlanabilir. Tedavi edilmemesi halinde diş kaybı yaşanabilecek için özellikle erken dönemde müdahale edilmesi önemlidir.

Diş eti çekilmesi halinde uygulanacak olan tedavi için diş dokusu üzerinde oluşmuş olan hasarın tedavi edilmesi sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra diş duyarlılığının tedavi edilebilmesi söz konusu olmaktadır. Son aşamada özellikle cerrahi olarak yapılacak olan uygulama ile diş eti dokusunun yerine getirilmesi sağlanmaktadır. Bunun için gerçekleştirecek olan kaplama işlemleri ile aynı zamanda dişteki hassasiyetin giderilmesi sağlanmaktadır. Bazı İlerleyen durumlarda Küretaj yapmak gerekebilir.

 

 

 

Bazı Durumlarda çene kemiği çok erir , bu durumda Hastanın eksik ve sağlam dişleri, damaktaki kemik yapısı implanta uygun olan ve olmayan hastalar konusunda ipuçları vermektedir. Uygulama öncesi hekim çeşitli teknikler uygular, diş röntgeni çekilir ve detaylı bir muayene sonucunda dişin nasıl düzeleceği konusu açıklığa kavuşturulur.

 

Kemik erimesi, dünya genelinde sıklıkla karşılaşılan bir rahatsızlıktır. Bazı Durumlarda çene kemiği çok erir, bu durumda Hastanın eksik ve sağlam dişleri, damaktaki kemik yapısı implanta uygun olan ve olmayan hastalar konusunda ipuçları vermektedir. Uygulama öncesi hekim çeşitli teknikler uygular, diş röntgeni çekilir ve detaylı bir muayene sonucunda dişin nasıl düzeleceği konusu açıklığa kavuşturulur.

 

 

Genel olarak bu durumlarda hastalarımızdan rutin Tomografi isteyerek hastanın kemik durumunu 3 boyutlu inceleriz daha sonrasında ise çeşitli regenerative materyaller, Prf uygulamaları, kemik greftleri ile all on 4 ,all on 6,all on 8 yöntemleriyle hastalarımıza en uygun yöntemi öneriyoruz.

 

 

 

Genelde  hastalarımızdan Tomografi isteyerek hastanın kemik durumunu 3 boyutlu inceleriz daha sonrasında ise çeşitli regenerative materyaller, Prf uygulamaları, kemik greftleri ile all on 4 ,all on 6,all on 8 yöntemleriyle hastalarımıza en uygun İleri İmplant Cerrahisi yöntemini  öneriyoruz.

Box Tekniği dışında ,Tüm implant operasyonlarında Prf Denilen Sistemle Hastalardan 3-5 Tüp Kan alınır Canlı Hücreler ayıklanıp Kemik Greftleri ve Regenerative (Onarıcı ) Materyallerle Çene Kemiğinin  Onarılması çok önemlidir.

PİEZO SURGERY Beyin Cerrahisin de kullanılan özel bir Cihaz ile uygulanan bu yöntemde implant yapılamayacak derecede ciddi boyutlarda kemik erimesi olmuş hastalarda yeniden kemik oluşturmakta ve implant yapmak mümkün olmaktadır.Kliniğimizde Piezo Surgery yöntemi İleri implant Cerrahisi ve All On 4 , All on 6, All on 8 yöntemlerinde uygulanabilmektedir.

 

Yeterli çene kemiğine ulaşan hastalara implant uygulaması yapılabilir. Ancak kemik miktarı yetersizse farklı tedavi seçeneklerinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Buna göre, kemik erimelerinde implant tedavisi nedir? Sorusuna farklı yanıtlar verilebilmektedir.

 

Türkiye ‘de İmplant Tedavisi?  Kemik Erimesi Durumunda İstanbul ‘da İleri  İmplant Cerrahisi

 

 Çene kemiğinin erimesi durumunda implant tedavisi aşağıdaki metotlarla yapılmaktadır. Tedaviye bağlı olarak hastanın iyileşme süresi de değişkenlik göstermektedir. Tedavi, uzman hekim tarafından hasta durumuna ve kemik erimesi derecesine bağlı olarak belirlenmektedir.

 

İmplant Markaları Nelerdir?

 

 Diş protezi alanındaki teknolojik gelişmeler, implantların da büyük bir gelişme yaşamasını sağladı. Günümüzde implant sanayisinde pek çok sayıda implant markaları yer alıyor. Diş hekimliği alanında farklı yöntemlerle implant uygulanıyor. Bu nedenle farklı modellerde implant çeşitleri bulunuyor.

İmplant Tedavisi Safhaları

İmplantın yapılması gereken durumlarda kişilerin ilk olarrak implant tedavisi safhaları konusunda bilgi sahibi olması gerekmektedir. Çünkü tedavinin öncesinde, tedavi sırasında ve tedavi bittikten sonra kişiyi nelerin beklediğini hastaya önceden söylemek en doğrusudur. İmplant tedavisi ağızda eksik olan dişlerin yerine çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyum vidalar aracılığıyla yapılan tedavidir. Kemiğe yerleştirilmekte olan implantların çene kemiğiyle kaynaşması beklenerek üzerine doğal görünümdeki dişler yerleştirilmektedir. İşlevsel ve görünüm açısından normal dişten hiçbir farkı olmayan implant tedavisi sayesinde hasta yeni dişlere kavuşmaktadır.

İstanbulda İmplant Merkezleri

İstanbul’da hizmet veren pek çok implant merkezi bulunmaktadır. Bu implant merkezleri arasında sizlere başarılı bir implant tedavisi sunacak merkezi seçmek çok önemlidir.

İmplant Tedavisi Nerede Yapılabilir?

İmplant tedavisi dişlerin çürüme ya da başka sebeple kaybı sonucu eksik dişlerin yerini dolduran ve çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir. Operasyon bir ameliyat olduğu ve çok dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiği için ancak çok tecrübeli  implant merkezleri klinikler veya muayenehanelerde  gerçekleştirilebilecek operasyonlardır. Bu nokta da klinik sterilizasyonu , hekimin tecrübesi ve estetik öngörüsü çok önemlidir.

Hastalar haklı olarak İstanbul ‘da  İmplant Merkezleri  arayışına girerken İstanbul’da implant tedavisi olmak istiyorsanız seçeneklerinizin oldukça geniş olduğunu bilmenizde fayda vardır. Çok büyük ve kalabalık bir şehir olması diş hekimliği hizmetlerine ihtiyaç duyan insan sayısını arttırdığı için İstanbul’da çok sayıda implant merkezi ve kliniği bulunmaktadır.  Bu merkezler arasından seçim yaparken gerek implant merkezinin hizmet politikası, hangi şartlarda ve yöntemler ile hizmet verdiği, bünyesinde hangi diş hekimlerinin çalıştığı çok önemlidir. Ancak bu faktörleri gözeterek İstanbul da çok kaliteli hizmet alabileceğiniz  implant merkezini bulmanız mümkün olacaktır. İstanbul’da hizmet veren İstanbul İmplantoloji Estetik Diş Hekimliği ve İleri İmplantoloji Merkezi ileri implantoloji hizmeti sunan, implantoloji alanında meydana gelen her türlü yeniliği ve gelişmeyi takip eden ve bünyesinde implantoloji alanında eğitim almış, tecrübeli diş hekimleri ile çalışan bir merkez olup tercih edebileceğiniz bir implant merkezidir.

İstanbul ‘da İleri  İmplantoloji Merkezi

İstanbul implant merkezleri arasında seçim yaparken aynı zamanda diş hekiminizi de özenle seçmenizde fayda vardır. İstanbul İmplantoloji Estetik Diş Hekimliği ve İleri İmplantoloji Merkezi bünyesinde çalışan Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı Dr. Dt Tolga Gülçiçek  Tarafından yapılmaktadır.

İmplatın Faydaları

 

İmplantın en önemli avantajlarından biride diğer komşu dişlere zarar vermeden yapılan bir tedavi yöntemidir.

İmplantı kendi doğal dişiniz gibi kullanırsınız.

Benzer Blog Yazıları