Ataşehir implant diş tedavisi


Ataşehir implant diş tedavisi
Eklenme tarihi : 2022-04-04 13:07:21
Görüntüleme : 641

Ataşehir implant diş tedavisi denince akla gelen isimlerin başında Çene cerrahı ve İleri implantoloji uzmanı Dr. Tolga Gülçiçek gelmektedir. Tolga Gülçiçek; 1977 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi’nin ardından 1995 yılında başladığı 5 yıllık Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni 2000 yılında derece ile bitirdi.

Aynı yıl Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde açılan uzmanlık sınavını birincilikle kazanarak Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı.

2002 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 8 ay süren Anesteziyoloji, KBB ve Plastik Cerrahi Anabilim dallarındaki rotasyon eğitimini takiben eğitimine 6 ay İngiltere Londra’da devam etti.

2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri, University of Michigan Hospital ve Mott Children Hospital’da misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Prof.Dr. Joseph I. Helman ve 2010 yılında kaybettiğimiz Prof.Dr. L. George Upton ile pek çok ileri düzey ameliyata katıldı.

İmplant diş ataşehir

İmpkant, diş hekimliğinde gerçek dişe en yakın tedavi şekli olarak kabul görmektedir. Dişsizlik sorunu yaşayan hastaların bu tedavi ile hayatlarına gerçek dişleri varmış gibi devam edebildikleri bilinmektedir. Çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökü üzerine monte edilen diş ile dişsizlikten kurtulan hastalar uzun yıllar boyunca ağzında implant olduğunu bile unutarak hayatlarına devam edebilmektedirler.

İmplant diş, eksik dişlerin tedavisinde kullanılmak üzere genellikle titanyumdan yapılan ve çene kemiğine yerleştirilen vida şeklindeki yapay diş köküdür. Doğala en yakın alternatif olan implant günümüz teknolojisiyle kişiye kolaylıkla uygulanabilen bir protez şeklidir.

 Kemik erimelerinde implant diş tedavisi

Uzun süreli protez kullanımı, uzun süre tedavi edilmeyen diş eti iltihapları, diyabet, eksik dişler, sigara ve alkol kullanımı ya da genetik faktörler gibi nedenler dolayı kişilerde çene kemiği erimesi sık karşılaşılan durumlardan biridir.

Kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren bu durum ileri implant cerrahi teknikleri sayesinde artık hastaların kabusu olmaktan çıkıyor.

Benzer Blog Yazıları