Bonding Tedavisi
İngilizce kökenli bir kelime olan Bonding'İn kelime anlamı yapıştırma, tutturmadır. Son yıllarda estetik diş hekimliğinde en çok uygulanan tekniklerden biri Bonding tedavisidir.
Bonding tekniği dişlere hiçbir işlem uygulanmadan estetik bir görünüme ulaşmayı hedefleyen bir tedavi çeşididir. Kompozit dolgu malzemelerinin dişe yapıştırılması ileyapılan bir işlem olan bonding kişiler arasında oldukça fazla tercih edilmektedir.
Diş estetiğinde kullanılan diğer diğer yöntemlere nazaran Bonding çok daha uygun fiyatlı bir seçenektir. Kişinin ayrık dişlere sahip olması, dişlerinin istenilen renkte olmaması , istenilen görüntüye sahip olunmaması gibi durumlar da hekim tarafından tavsiye edilen, uygulaması oldukça kolay bir işlemdir.
Bonding işleminin hamilelik döneminde uygulanıp, uygulanamayacağı bebek bebekleyen anne adaylarının en çok merak ettiği konulardan biridir.
Bonding, hamilelik döneminde rahatlıkla uygulanabilecek bir işlemdir. Bebeğe hiçbir şekilde zarar yoktur ve hamilelik döneminde de başarı ile uygulanabilir. Yani hamilelik bu işlemi yaptırmak için bir engel teşkil etmemektedir.
Bonding işlemi yaptırmaya karar verilmesinin ardından yapılacak ilk şey hekim ile birlikte renk seçimi yapmak olacaktır. Sonrasında dişlere işlemin tutması için gerekli olan tıbbi malzeme sürülerek, diş işlemin uygulanması için hazır hale getirirlir. Akabinde kompozitdişlere yapıştırılır ve lazer teknolojisinden faydalanarak sertleşmesi sağlanır.
Sertleşme sağlandığında sıra şekillendirmeye gelir. Hekim tarafından şekiilendirilen dişlere cila uygulanarak bonding işlemi tamamlanır.
Uygulaması oldukça kolay, acısız ve ağrısız olan Bonding uygulaması ortalama 30-60 dakika arası sürmektedir.
Bonding işlemi sonrasında ilk 48 saat dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bonding uygulaması yaptıran kişinin yaklaşık iki gün kadar renkli yiyecek ve içecek tüketiminden kaçınması hekim tarafından önerilmektedir.