Kemik Erimelerinde İmplant Tedavisi
Çene kemiği neden erir?
Uzun süreli protez kullanımı, uzun süre tedavi edilmeyen diş eti iltihapları, diyabet, eksik dişler, sigara ve alkol kullanımı ya da genetik faktörler gibi nedenler dolayı kişilerde çene kemiği erimesi sık karşılaşılan durumlardan biridir.
Kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren bu durum ileri implant cerrahi teknikleri sayesinde artık hastaların kabusu olmaktan çıkıyor.
Çene kemiğinde meydana gelen erime, implant için kemiği yetersiz duruma sokar. Hastaya uzun ömürlü bir implant tedavisi uygulanabilmesi için, implantın çevresinde minimum 1mm dokular tarafından tutulması ve yeterli uzunlukta kemik desteğine ihtiyaç vardır.
Doktorun muayene sırasında yetersiz kemik desteği tespit etmesi durumunda, öncelikli olarak doktorun karar vereceği çeşitli tekniklerle yeni kemik oluşumu için tedavi süreci başlatılarak, çene kemiği implant tedavisine hazırlanır.
Çene kemiği erimesi bulunan hastalarda en çok tercih edilen yöntemlerden biri greft adı verilen kemik tozu uygulamasıdır. Ortalama yarım saat süren operasyon ile çene kemiği implant uygulanabilecek hale getirilir.
Greft tekniği dışında ileri kemik erimesi durumlarında, All On 4 İmplant Uygulaması, All On 6 uygulaması,Box tekniği gibi hekimin detaylı muayene sonrasında tercih edebileceği tedavi yöntemleri de bulunmaktadır.
Dişte kemik erimesi görülmesi durumunda en önemli olan şey zaman kaybetmeden tedaviye başlanması gerekmektedir. Oldukça sık karşılaşılan bir durum olan kemik erimesi tedavi sonrasında eski haline geri dönebilmektedir.