Diş Beyazlatma
Gün içinde tüketilen kahve , çay, sigara kullanımı, antibiyotik kullanımı gibi durumlar dişlerde renk değişimlerine ya da lekeler oluşmasına yol açmaktadır.
Çok sık karşılaşılan bu durumdan kurtulmak oldukça kolay, acısız ve kişinin çok fazla zaman ayırmasını gerektirmeyen bir uygulamadır.
Hekim tarafından uygulanan diş beyazlatma uygulamalarında diş rengi 5-6 tona kadar açılabilmektedir.
Estetik görünümün en önemli unsurlarından biri hiç şüphesiz beyaz dişlere sahip olmaktır. Herkesin hayali olan bembeyaz dişlere sahip olmak için kişiler sıklıkla diş beyazlatma yöntemlerine başvurmaktadır.
Diş beyazlatma konusunda kişilerin aklına takılan soruların en başında, uygulanan işlemlerin dişlere zarar verip vermediği gelmektedir. Beyazlatma işlemlerinde çok az da olsa dişlerde hassasiyet oluşabilmektedir.
Soğuk ve sıcak yiyecek, içeceklere karşı oluşan bu hassasiyetin 24-48 saat içinde sona ermesi beklenmektedir. Sonuç olarak hekim tarafından uygulanan diş beyazlatma işlemleri dişlere hiçbir şekilde zarar vermemektedir.
Merak edilen diğer bir konu ise beyazlatma sonrası kalıcılığın ne kadar süre olduğudur. Beyazlatma işleminin maalesef kalıcı bir etkisi yoktur ancak dişler her zaman eskisine nazaran daha beyaz olacaktır.
Hekim tarafından ilk olarak dişlerin üzeri temizlenerek dişin kendi rengi ortaya çıkarılır. Sonrasında çeşitli kimyasallarla hem dişin rengi açılır hem de dişteki hassasiyet giderilir. Son olarak dişlere ışın verilerek diş beyazlatma uygulaması sonlandırılır.
Tüm bu işlem dişlerin durumuna göre yaklaşık 1-2 saat sürebilmektedir. İşlem sonrasında kişi hayal ettiği daha beyaz, ışıldayan dişlere sahip olur.
Zamanla, yediğimiz, içtiğimiz şeylerden dolayı renk kaybolmaya başlar. Bunun için belirli bir süre belirtmek doğru değildir. Beyazlatma işleminin ne kadar süre gideceği tamamen kişinin beslenme alışkanlıkları, ağız bakımı, sigara, alkol ve antibiyotik kullanımı gibi durumlara bağlıdır. Beyazlatma işlemi 6 ay ya da 1 yılda bir hekim tarafından desteklenirse kalıcılığı artacaktır.