Estetik Diş


Güzellik olgusunun temel taşlarından biri hiç şüphesiz yüz şekli ve çene kemiği ile uyumlu altın orana sahip dişlerdir. İnci gibi dişlerle, ışıldayan bir gülümseme herkesin hayalidir.

Bazen doğumsal sebeplerle bazen ise sonradan meydana gelen problemlerden kaynaklı olarak dişler estetik görünümden uzaklaşabilir ve kişinin hoş olmayan bir görüntüye sahip olmasına neden olabilir.

Bu durum kişinin hem sosyal yaşantısını etkiler hem de büyük oranda özgüvenini düşürerek yaşam kalitesinin etkilenmesine neden olur.

Yapılan araştırmalar gülümsemesine güvenen, güzel dişlere sahip olan kişilerin hayatta daha başarılı ve mutlu olduklarını göstermektedir. Bazen dişlerinden memnun olmayan kişiler, dişlerini göstermekten çekinirler, hatta elleriyle ağızlarını kapatma gereksinimi dahi duyabilirler.

Estetik Diş

Estetik diş hekimliği, kişiyi bu memnuniyetsizliğinden kurtararak, kişiyi hayalindeki dişlere kavuşmasını sağlamaktadır. Yapılacak diş tasarımının altın orana ulaşması için kişinin yaşı, çene yapısı, yüz hatları, diş etleri, cinsiyet gibi bir çok kriterin göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Estetik diş uygulamalarında hekim ve hastanın karşılıklı olarak ortak bir noktada buluşması, kişinin hekim tarafından doğru yönlendirilmesi iyi bir sonuca ulaşmanın yapı taşlarıdır.

Kişinin kendine olan güvenini zedeleyen eksik, kırık ya da ağız yapısıyla uyumlu olmayan, orantısız dizilime sahip dişler Estetik diş hekimliği ile günümüzde kader olmaktan çıkıyor ve kişiyi hayal ettiği doğal, sağlıklı yepyeni dişlerine kolaylıkla ulaşmasını sağlanıyor.

stetik diş hekimliğinde ki en önemli kriterlerden biri doğal görünüme ulaşmaktır. Diş estetiğinde amaç kişinin beklentilerini karşılayacak, rahat kullanabileceği, yapaylıktan uzak,doğru dizilim ile birlikte kişiyi sağlıklı ve doğal dişlerine kavuşmasını sağlamaktır. Estetik diş hekimliği kişinin ihtiyacına göre hekim tarafından tercih edilecek birçok teknik içermektedir.

Kişinin beslenme alışkanlıkları, gün içinde tükettiği çay ve kahve, sigara ve alkol kullanımı dişlerin zaman içerisinde sararmasına ve aşınmasına, eksik dişler çene yapısının bozulmasına neden olabilmektedir. Ortaya çıkan bu problemler kişiye hem estetik kaygısı yaşatır hem de ağız sağlığının bozulmasına sebep olur. Estetik diş hekimliğinin kişiye sağladığı en büyük avantaj hayal edilen dişlere ulaşılmasını sağlarken, aynı zamanda kişinin ağız sağlığına tekrar kavuşulması sağlanıyor. Dişler tasarım aşamasına geçilmeden önce, hekim tarafından detaylı bir muayene yapılır. Öncelikle dişlerde var olan problemler giderilir.

Diş Estetiği nasıl yapılır?

Dişlerinden memnun olmayan kişilerin en çok merak ettiği şeylerden biri nasıl yapıldığıdır. Diş estetiği sürecinin nasıl ilerlediği, ne gibi işlemler yapıldığı kişinin kafasını kurcalayan sorulardır.

Diş estetiği yaptırmak için hekime başvuran kişiye öncelikli olarak detaylı bir muayene yapılır ve dişlerde ki mevcut olan problemler giderilir. Sonrasında kişinin ağız ve diş fotoğrafları çekilir ve ölçüleri alınır.

Hekim tarafından kişinin rahatsızlık duyduğu noktalar göz önünde bulundurularak, tasarım gerçekleştirilir.

Diş estetiğinde ne gibi işlemler uygulanır?

Diş estetiğinde yapılan işlemler tamamen kişinin ihtiyacına yönelik olarak şekillendirilir. Diş estetiği uygulamalarıında dişler, diş etleri, yanak ve dudak gibi bölgelerde kişinin ihtiyaçları belirlenir.

Eğer hekim tarafından uygun görülürse tüm bu bölgelere işlem uygulanabilir ya da çok küçük dokunuşlarla işlem tamamlanabilir. Bu tamamen kişinin dişlerinin rengi, şekli, eksik diş olup olmaması, diş eti uzunluğu gibi faktörlere bağlı olarak tedavi planlaması yapılır.

Diş estetiğinde, diş eti yukarıya alınabilir, ihtiyaç varsa dudak bölgesine dolgu uygulanabilir ya da dudak çevresindeki ince çizgi ve kaslara botoks yapılabilir. Kimi zaman da bu işlemlerin hiç birine gerek duyulmaz ve sadece zirkonyum, lamine gibi protetik uygulamalarla tasarım tamamlanır.