Çene Kemiği Erimesi


Çene Kemiği Erimesi
Eklenme tarihi : 2022-05-09 11:03:26
Görüntüleme : 461

Çene kemiği erimesi, diş çekimi sonrasında görülen, çene kemiğinde ortaya çıkan en yaygın belirtiler arasındadır. Bu durumun sebebi ise, hastanın diş çekimi sonrasında uzun bir süre beklemesi ve implant uygulamasını kısa sürede yaptırmamasıdır.

Çenede kemik erimesi başladığında hızlıca implant işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde ortalama 2-4 ay arası diş köklerine kaynaması için beklenir. Bir sonraki işlem ise, protez uygulamadır. Dişler çene kemiğini besleyen organlardır. Dişlerin yemek yeme esnasında basıncı artar. Bu durum karşısında diş eksikliğinde kemikte erimeye sebep olur. Kemik erimesine sebep olan diğer etmenler ise,

- Eksik diş

- Astım

- Alerji

- Alkol

- Sigara bağımlılığı

- Genetik faktörler vb.

Yukarıda verilen sebepler dahil olmak üzere pek çok sebebe dayalı olarak diş kemiğinde ve köklerde erime gözlenebilir. Bu sebeple de öncelikle röntgen ve tomografi çekimi ile bu durum belirlenir.

Çene Kemiği Erimesi ve Tedavisi

Diş etinde meydana gelen sorunlar ve diş kayıpları ile birlikte diş kemiğinde erime görülmesi genel olarak ortaya çıkan bir durumdur. Bu sebeple de diş kemiğinin erime göstermesi ile birlikte tedaviye başlanması gerekir. Birçok kişide görülen bu durum tedavi ile eski durumuna döner. Fakat tedavinin tamamlanması için öncelikle hekim tercihine göre diş tozu kullanılır.

Eğer kemik kullanmak istenirse de kaynama süresi beklenir. Birçok aşamanın mevcut olduğu bu durumda kemik tozu ilavesi ile birlikte tedavi yapılır. Belirli süre sonra da kemik oluşumu ve implantın tutması ile istenilen sonuca ulaşmak oldukça önemlidir. Dişte kemik erimesi gözlenmesi ile birlikte hekim müdahalesi yapılmalıdır. Ancak bu şekilde tedavi sağlanır. Diş kökü erimesi oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Bu sebeple de tedavi zaman kaybetmeden yapılmalıdır.

İmplant Üzerine Protez Seçimi Nasıl Olmalı?

İmplant uygulaması yapıldıktan sonra dikkat edilen en önemli detay protez seçimidir. Doğru protez seçimi oldukça önemlidir. Bu sebeple de tedaviyi yapan hekim ile birlikte hastanın karar vermesi gerekir. Her zaman yapılan implantlara ve çene yapısına uygun bir formda protez ölçüsü olmalıdır. Hastanın ağız için ölçüsü alınarak diş ebatları ve istenilen formun yapılması kısa sürede tamamlanır. Böylelikle gülüş estetiği denilen tedavi ve onarım kısmı da tamamlanmış olur. Birçok protez çeşidi mevcuttur. Öncelikle kalitesi ve içeriği oldukça önemlidir. Dişte kemik erimesi görülünce hasta da en son olarak tedavi tamamlanırken yerleştirilen protez seçimi için dayanıklı ve doğal görünen ürünler seçilir. Hem yapay bir görünüm oluşmaz hem de gülüşte estetiğin mevcut olması ile tercih edilen doğallık da yakalanmış olur. En çok tercih edilen protez seçimi ise sabit protezlerdir. Tek kronlar ve çenede yerleştirilmiş olan vida ve protezlerdir. Hem dayanıklı hem de kolay bir kullanım yapısına sahiptir.

İmplant Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tedavi kapsamında en çok tercih edilen implant, tek diş kayıplarında kolaylık sağlayan bir seçenektir. Bu durumun sebebi de kullanım açısından en uygun ürün olmasıdır. İmplant, içeriğinde titanyum olması ile birlikte alerjen bir etki yaratmayan metaller arasındadır.

Bu sebeple de diş ayıplarında en çok tercih edilen üründür. Dişte kemik erimesi durumunda implant uygulaması için hasta da herhangi bir rahatsızlık olmadığını bilmek ve implant için uygun olduğu bilgisi alınana kadar uygulama yapılmaması gerekir. Birçok kişi için en önemli detaylardan biri de implant yapımı sonrası ve öncesi sigara ve alkol kullanımı kesinlikle olmamalıdır.

Yoksa tedavi başarılı bir şekilde sonuçlanmaz. Dişte kemik erimesi durumunda sıcak ve soğuk tüketimine de dikkat etmek gerekir. Uygulama esnasında hekim önerisi dikkate alınırsa istenilen sonuca ulaşmak oldukça kolaydır.

Benzer Blog Yazıları