Ataşehir bl 49Ada kamelya 1 4.blok D4 Ataşehir

Çalışma Saatlerimiz
Pzt-Pz : 09:00 - 18:00
Ataşehir bul. 49. Ada kamelya 1 sit. 4.blok D.4 Ataşehir İstanbul
Çalışma Saatlerimiz
Pzt-Pz : 09:00 - 18:00
RGB Creative Agency | Web Tasarım

Çene kemiği erimesi neden olur

Çene kemiği erimesi neden olur

Çene kemiği erimesi neden olur


Çene kemiği erimesi; diş yapısında gelişimden veya daha sonradan oluşan bozukluklar için en önemli tedavi yöntemi implant ve üzerine protez diş uygulamasıdır. Protez dişler kendi aralarında belirli kategorilere ayrılır. Hareketli protez, çıtçıtlı protez, sabit protez en çok tercih modellerin başında yer almaktadır.

Farklı alternatiflerin tercih edilebildiği protezler çene kemiği erimesi yaşanmadan uygulanmalıdır. Her protez her hasta için uygun olmayabilir. Birçok çene yapısı mevcut olduğu gibi diş kayıpları da çeşitli sebepler gösterir. Bu sebeple de öncelikle tercih edilen protez çeşidi için alanında profesyonel bir hekim tarafından tedavi yapılarak takılmalıdır.

Tedavi esnasında çene yapısı ve diş etinde mevcut olan rahatsızlıklar iyileştirilerek implant işlemine hazırlanır. Böylelikle kısa sürede gerçekleşen implant işlemi ile birlikte istenilen tedavi sonuçlanır.

Çene kemiği neden erir?

Çene kemiğinin erime durumlar geniş kavramda açıklanması gereken bir husustur. Öncelikle sebepleri sıralanmalı ve bu şekilde açıklanması gerekir. Çene kemiği erimesi ve sebepleri aşağıda verilmiştir,

  • Diş çekimi sonrası çene kemiği erimesi görülemektedir.
  • Diş eti hastalıkları kaynaklı olabilmektedir.
  • Takma diş kullanımından dolayı olabilmektedir.
  • Tümör kaynaklı olabilmektedir.
  • Diş gıcırdatmakdan dolayı olabilmektedir.
  • Travma sonrasında olabilmektedir.

Yukarıda verilen çene kemiği erime sebepleri oldukça geniş kavramda verilmiştir. Birçok sebep mevcut olabileceği gibi bu sebepler için de tedavi yöntemleri oldukça önemlidir.

Her zaman tedavinin en iyi şekilde sonuçlanması için profesyonel bir hekim tarafından tedavi yöntemleri belirlenir. Böylelikle tedavinin doğru uygulanması ile kısa sürede istenilen sonuca ulaşmak oldukça kolaydır. Birçok çene kemiği rahatsızlığı mevcuttur.

Bu sebeple de öncelikle hastanın hangi rahatsızlığı olduğu bulunmalıdır. Tedavi seçenekleri de erken dönem tanısı ile yapılabilir. Diş sorunlarında mevcut olan çene kemiği erimesi oldukça sık karşılaşılan rahatsızlıklardan biridir. Bu sebeple de kolay bir tanı ve tedavi süreci mevcuttur.

İmplant Diş Tedavisi

İmplant uygulaması kolay bir aşama olsa da uygulamayı yapan hekiminde bu konuda uzman olması gerekir. Ancak bu şekilde tedavi doğru bir aşama kaydederek tamamlanır. İmplant uygulaması için öncelikle hastada diş kaybı olması gerekir. Diş kayıplarında sayıya bakılmaksızın tercih edilebilecek bir tedavi yöntemidir. İmplant için çekilen dişlerin zaman kaybı uğraması durumunda çene kemiğinde erime meydana gelebilir. Her zaman erken tanı ve tedavi önemlidir.

Tedavi sırasında zaman kaybı çene kemiği erimesi ile kötü bir sonuç oluşturur. Birçok kişinin protez diş için implant yaptırmak istemesinin yanında hekim tarafından hastaya bilgi verilmelidir. Bu şekilde zaman kaybı yaşanmadan protez takımı yapılır. İmplant işleminde eğer kemik erimiş ise, çeneye kemik ameliyatı yapılır.
Bu sebeple de önceden kemik takılmamış ise implantın kaynaması daha kolay olmaktadır. Birçok kişi tarafından tercih edilen protez çeşidi olan sabit protezin diş üzerine sabitlenmesi ile istenilen bir görünüme ulaşılır.

İmplant Uygulama Nasıl Yapılır?

Birçok hasta tarafından tercih edilen implant diğer adıyla çivileme tekniği geniş bir kullanım ve tercih kitlesi mevcut olan diş ürünleri arasındadır.

Çene kemiği erimelerinde diş çekiminin etkisi de oldukça büyüktür. Bu açıdan istenilen görünüme sahip olmak isteyen hastaların her zaman diş çekimi arkasından implant uygulamasını yaptırması önerilir. Hem çene kemiği erimeden kaynama sağlanır hem de diş protezi için uygulama zamanının doğru tercih edilmesi açısından önemlidir. Birbirinden farklı protez çeşitleri mevcut olmakla beraber her çeşidin hastanın çene yapısına ve diş etine uyumu dikkate alınır.

Bu sebeple de oldukça geniş kavramda araştırılıp uygulanması gereken bir tedavi yöntemidir. Her zaman uygulama esnasında implantın kemiğe kaynama süresi de 2-6 ay olarak belirlenmiştir. Tercih etmek isteyen hastaların çene kemiği erimesi konusunda bilgi sahibi olması da tedavi süreci için oldukça önemlidir.

Benzer Blog Yazıları