Hollywood Smile Nedir?


Hollywood Smile Nedir?
Eklenme tarihi : 2022-10-03 10:19:06
Görüntüleme : 401

Hollywood smile, en genel tanımı ile Hollywood starlarının gülüşüne sahip olmanızı sağlayan bir çeşit estetik gülüş tasarımı demektir.

Bu gülüş tasarımında ise, dişler, dudaklar ve diş etleri arasında çok iyi bir uyum yakalanması amaçlanır. Bu sayede daha güzel görünen bir gülüş yakalanmış olur. Böylelikle de daha etkileyici bir görünüm yakalanır.

Gülüş Tasarımı Nedir?

Hollywood smile design olarak da bilinen gülüş tasarımı hastanın dudak, diş eti dokularının durumu incelemeye yardımcı olur. Dişlerinin ağızdaki boyutları, şekilleri ve pozisyonları da incelenerek kişinin yüzüne en yakışacak olan gülüş tasarımının uygulanması sağlanır.

Gülüş kişiye özeldir. Bunun için de dijital ortamda kişinin gülüşünün düzeltilebilmesi için atılacak her adım planlanmalıdır. Kişinin yüz oranı ise, gülüşünün açıklığına bağlı bir şekilde planlanır. Dişlerin şekli, ten rengi, rengi, dudakların pozisyonu bu dizaynın yapılmasında çok büyük bir önem taşır.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Hollywood smile gülüş tasarımının birkaç adet farklı aşaması vardır. Öncelikle de hastanın muayene olması ve daha estetik bir gülüşe sahip olabilmek için kendi ihtiyaçlarının belirlenmesi de gerekir. Ardından mevcut diş eti rahatsızlıkları ve diş çürükleri varsa tedavi edilmesi gerekir.

Daha sonrasına hastanın dişlerinde görülen simetri bozuklukları gibi çeşitli sorunlar da ortadan kaldırılıyor. Öncelikle hastalarda diş sorunu varsa implant tedavisi uygulanır.

Bu sayede eksik diş görünümü de ortadan kaldırılır. Daha sonrasında ise, hastanın estetik ve güzel bir gülüşe sahip olması için yapılması gereken gerekli işlemlere geçilebilir. Bu işlemler yapılırken herhangi bir acı ya da ağrıya neden olmaz.

Eğer implant tedavisi gibi uygulamalara ihtiyaç duyulursa işlem öncesinde de anestezi yapılır. Bu sayede de hastanın acı hissetmesinin önüne de geçilmiş olur.

Etkili bir gülüş estetiği yakalamak için hem dişlerin yüz ile hem de birbiri ile orantılı olması gerekir. Bunu etkileyen de pek çok unsur vardır. Bunlar ise;

- Dişlerin arasında fazla boşluk olmaması gerekir.

- Dişlerin aralarının da belirli bir altın orana göre boyutlandırılması gerekir.

- Dişleri saran diş etlerinin olabildiğince simetrik olması gerekir.

- Gülümseme durumunda ise, dişlerin görünme miktarının ideal düzeyde olması sağlanır.

- Gülümseme pozisyonunda ise, diş etlerinin dudakların altından belirli bir mesafede kadar görünmesi gerekir.

- Diş etlerinin olabildiğince sağlıklı olması gerekir.

- Dişlerin simetrik bir şekilde orta hatta göre sıralanması gerekir.

Konuşma sırasında fonasyonun düzgün olması ve dişlere seslerin çarparak çıkmış olduğu her harfin doğru çıkması sağlanır.

Benzer Blog Yazıları