İmplant Diş Avantajlı mıdır?


İmplant Diş Avantajlı mıdır?
Eklenme tarihi : 2022-01-22 19:41:00
Görüntüleme : 25143

İmplant diş tedavisi diş kaybı yaşayan hastalar için bir çok yönden avantajlar sağlamaktadır. İmplant diş genelde titanyumdan yapılan yapay diş köküdür. Diş kökü dişsizlik sorununu ortadan kaldırdığı gbi çene ve ağız yapısı içinde faydalar sağlamaktadır.

Dişsizlik durumunda hastalar sadece beslenme de problemler çekmezler, eksik diş çene kemiğinin küçülmesini ve sağlıksızlaşmasını sağlamaktadır. İçinde diş kökü olmayan çene kemiği zamanla küçülür ve güçsüzleşir. Buda implant diş tedavisnin önemini bir kez daha ön plana çıkarmaktadır.

İmplant diş tedavisi tüm dünyada geçerliliği kabul görmüş ve gerçek dişe en yakın tedavi şekli olarak benimsenmiştir. Dişsizlik durumunda en sağlıklı ve e n uzun ömürlü çözüm implant diş kökleridir. Bu tedavi hastanın hem sosyal hayatına normal bir şekilde devam etmesini sağlar hem de beslenme konusunda ağız ve çenenin işlevlerini tam anlamıyla yerine getirmesine yardımcı olur.

İmplant diş tedavisi tek diş eksikliğinde olduğu gibi birden fazla diş kaybı ve tam dişsizlik gibi problemlerde de kullanılmaktadır. All on 4, All on 6 ve tüm ağız implant gibi tedavi şekilleri sayesinde hasta gerçek dişlere sahipmiş gibi hayatına devam edebilmektedir.

Benzer Blog Yazıları