İmplant diş tedavisinin safhaları


İmplant diş tedavisinin safhaları
Eklenme tarihi : 2022-05-27 14:52:28
Görüntüleme : 485

İmplant diş tedavisinin safhaları belirli kriterlere dayanmaktadır. Bu kriterlerin oluşması durumunda tedavi safhaları da aşağıdaki maddeler halinde olacaktır. İmplant diş tedavisi bugün diş hekimliğinde gerçek dişe en yakın sonucu veren bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi ile dişsizlik problemi yaşayan hastalar hayatlarına normal bir şekilde devam edebilmektedirler.

İmplant diş tedavisi safhaları aşağıdaki gibidir.

  • Hasta kontrol ve tedavi süreci planlaması
  • Tedavi süreci (operasyon)
  • Hastanın iyileşmesi süreci
  • İmplant dişin yerleştirilmesi süreci
  • Protez dişin yapılması ve takılması

Hasta kontrol ve tedavi süreci planlaması

İmplant tedavisinin süreci hastanın ağız ve çene yapısıyla alakalı olarak belirlenmektedir. Kişinin tedaviden önce tedavye hazır olup olmadığını ve çene yapısının implant için uygun olup olmadığını anlamak için mutlaka önce hasta kontrol ve muayene safhasından geçmelidir. Bu süreç sonunda tedavi için planlama yapılabilmektedir.

Tedavi süreci (operasyon)

Bu safhada en önemli kriterlerin başında işlemi yapacak olan diş hekiminin tecrübesi yer almaktadır. Diş hekiminden sonra da tedavide kullanılacak olan implantın markası ve kalitesi gelmektedir. Hastanın uzun yıllar boyu sağlıklı bir şeklide kullanabileceği bir implantın deneyimli bir diş hekimi tarafından uygulanması bu sürecinen önemli faktörüdür.

Hastanın iyileşmesi süreci

Çeneye implant yerleştirildikten sonra öene ile implantın uyumlu bir şekilde iyileşme süreci geçirmesi çok önemlidir. Bu süre alt çene ve üst çene için farklılık gösterebilsede ortalama iki veya üç ayda tamamlanabilmektedir. Eğer çene yapısı elverişli ise bir günde implant denilen tedavi de hastaya uygulanabilmektedir.

İmplant dişin yerleştirilmesi süreci

Daha önceki safhalarda yapılmış olan muayene ve planlamadan sonra has çene kemiği duruma göre greft ile güçlendirilebilir. Sonrasında lokal enestezi ile tedavi işlemi uygulanmaya başlayabilir. Bazı hastalar için korku yada panik durumlarını ortadan kaldırabilmek için genel anestezi uygulandığıda görülmektedir.

Protez dişin yapılması ve takılması

Tedavi sürecinden sonra çene kemiği ile implant sağlıklı bir şekilde yerini aldıktan sonra yapılan ölçümlere göre yapılan protez dişin implant üzerine yerleştirilmesi safhasına geçilir. Bu süreçten sonra hasta günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Çiğneme, beslenme ve konuşma alışkanlıklarına sorunsuz bir şekilde devam edebilir.

Benzer Blog Yazıları