İstanbul İmplantoloji


İstanbul İmplantoloji
Eklenme tarihi : 2022-06-14 11:59:54
Görüntüleme : 547

İmplant diş, eksik dişlerin tedavisinde kullanılmak üzere genellikle titanyumdan yapılan ve çene kemiğine yerleştirilen vida şeklindeki yapay diş köküdür. Doğala en yakın alternatif olan implant günümüz teknolojisiyle kişiye kolaylıkla uygulanabilen bir protez şeklidir.

Diğer tedavi yöntemlerine kıyasla kişiye sağladığı en önemli avantaj, eksik olan dişin etrafındaki dişlere zarar vermemesi ve kişi tarafından doğal diş gibi rahatlıkla kullanılabilmesidir. İmplant uygulaması sonrası kişi çok hızlı bir şekilde normal hayatına dönebilir, konuşabilir ve rahatlıkla yemek yiyebilir.

İmplant diş tedavisinin avantajları

Hastaya sağladığı avantajlar sayesinde en çok kabul gören tedavi yöntemidir. İmplant tedavisinin, doğru ellerde, doğru yöntemlerle uygulanması ve kişinin de ağız hijyenine gerekli özeni göstermesi durumunda, implant çok uzun bir süre sorunsuz şekilde kullanılabilmektedir.

Uygulama esnasında doğru anestezi yöntemi uygulandıysa hiçbir şekilde ağzı ya da acı hissetmezsiniz. Genellikle lokal anestezi uygulanarak işlem yapılır, ancak lokal anesteziden çekinen, fobisi olan hastalara genel anestezi uygulanarak da yapılabilmektedir. Burada önemli olan doktorunuzla karşılıklı olarak size en uygun yöntemin seçilmesidir.

Tolga Gülçiçek kimdir?

1977 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi’nin ardından 1995 yılında başladığı 5 yıllık Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni 2000 yılında diş hekimliği fakültesinde derece ile mezun oldu.

Aynı yıl Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde açılan uzmanlık sınavını birincilikle kazanarak Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı. Daha Fazlası

Benzer Blog Yazıları