Bir günde implant tedavisi mümkün mü?


Bir günde implant tedavisi mümkün mü?
Eklenme tarihi : 2022-07-26 14:12:23
Görüntüleme : 439

Bir günde implant diş tedavisi ile hastalar en çok rahatsızlık duyduğu dişsizlik sorunundan kurtulabilmektedirler. Bu yöntem hastanın ağız ve çene yapısına göre yapılabilmekte olup her hastaya uygulanması mümkün olmayabilmektedir.

İmplant diş tedavisi ile dişsizlik sorununun çözülmesinin yanı sıra hastalar gerçek dişe en yakın bu tedavi ile hem görsel olarak ğızlarında implant olduğu belli olmadan yaşamlarına devam ederken hemde dolgu diş gibi zamanla kararma ve morarma gibi durumlarla da karşı karşıya kalmıyorlar.

Bir günde implant diş kimlere yapılabilir?

Bir günde implant diş tedavisinin yapılabilmesi için hastanın ağız ve çene yapısının uygun olması gerekmektedir. İmplant çene kemiğine yerleştirilen ve genellikle titanyumdan yapılan bir diş köküdür. Diş kökünün çene kemiğinde kalabilmesi için dişsizlik süresinin çok uzun olmaması gerekmektedir. Çünkü uzun süre diş olmayan çene kemiği zayıflamaya ve küçülmeye başlayabilmektedir.

Çene kemiğinin zayıflaması veya küçülmesi gibi durumlar implant diş tedavisi için uygun olmayan durumlardır. Bu gibi durumlarda önce çene kemiğini güçlendirmek gerekmektedir. Bu güçlendirme işlemide bazen birkaç ay kadar sürebilmektedir.

Çene kemiği uygun duruma gelen hastalar ancak implant tedavisine başlayabilmektedir. İmplant tedavisinden uzun yıllar faydalanmak isteyen hastaların mutlaka bu yöntemle tedavi olmaları gerekmektedir. Gelişigüzel yerleştirilen implant kökleri çene kemiği uygun değilse uzun süre sağlıklı bir şekilde kullanılamamaktadır.

Bir günde implant tedavisi nasıl yapılır?

Bir Günde İmplant yöntemi doğuştan diş eksikliği olanlara, damak protezini kullanmakta zorlanan hastalara, çenede kemik erimesi durumu yaşayan kişilerde rahatlıkla uygulanabilmektedir.

Kemik dokusunda enfeksiyon olması ya da kişide bir takım rahatsızlıkların bulunması durumunda öncelikle implant tedavisi için uygun zemin hazırlanmalıdır. Burada ki en önemli nokta detaylı bir muayene sonrası doktorunuzun bu yöntemi onaylamasıdır.

Benzer Blog Yazıları