Estetik gülüş tasarımı


Estetik gülüş tasarımı
Eklenme tarihi : 2022-09-19 10:31:30
Görüntüleme : 358

Estetik gülüş tasarımı, dişlerimiz yemek yememize yardımcı olmanın yanında estetik bakımdan da gülüşlerimizde çok büyük rol oynamaktadır. Bu açıdan dişlerde görünen şekil bozuklukları veya lekelenmeler, günlük yaşamda kişileri olumsuz yönde etkilemektedir.

Yapılan tüm araştırmalara göre dişinin yapısına ve gülüşünün estetiğine güvenen kişiler daha başarılı ve daha mutlu oluyor.

Gülüş Estetiği İçin Yapılan Uygulamalar

Güzel görünen estetik diş; tam eksiksiz, bembeyaz olmalıdır. Diş eti ve diş yüzeyleri temiz görünmeli, çapraşık olmamalıdır. Bu görüntüye sahip olmayan kişiler için bu gibi durumlarda ortodonti tel tedavisi uygulanmaktadır. Genetik bakımdan kişilerde çene eklemi bozuk olabilir.

Bu bozukluk da estetik diş hekimliği ile giderilebilmektedir. Bu problemlerin giderilmesi için de gelişimini tamamlamamış olmak büyük avantaj olmaktadır.

Bu konuda tedavi olarak ortopedik tedavi uygulanmaktadır. Çenede bazı bozukluklar için de cerrahi işlem uygulanması gerekmektedir. Cerrahi işlem 20 yaşına ulaşan kişiler de diş teli tedavisi uygulanmakta. Dişler düzenli bir şekilde planlanıyor ve çenelerin konumu da genel anestezi yöntemi ile uzman cerrahlar tarafından düzeltiliyor.

 

Özel Gülüş Çeşitleri

Genel olarak çok fazla tercih edilen gülüş çeşitleri ;

Çekici estetik gülüş: Bu gülüş de ön dişleri daha ön plana çıkaran bir tedavi olmakta ve daha genç ve çok çekici gülüş kazandırmaktadır.

Entelektüel gülüş: Dişler aynı seviyeye getirilerek, daha olgun bir gülümseme sağlanır.

Sportif Gülüş: Bu gülüşte de orta kesici olan dişler yan tarafta yer alan kesici dişlerden uzun olmaktadır.

Gülüş Tasarımı ve Tedavi Aşamaları

Gülüş tasarımı yapılırken, kişinin ağız diş fotoğrafı çekilir ve diş ölçüleri tam olarak alınır. Hastanın istek ve şikayetleri dinlenir, gülüş tasarımı bun bağlı olarak gerçekleştirilir.

Hazırlama süreçlerinde kişinin onayı alınır ve 10 günde estetik işlemler kalıcı bir şekilde yapılır. Dişlerde güzel parlayan bir gülümseme elde edilir.

Benzer Blog Yazıları