İmplant Diş


İmplant Diş
Eklenme tarihi : 2022-06-21 12:50:44
Görüntüleme : 411

İmplant diş, dişsizlik durumlarında kullanılmak üzere genellikle titanyumdan yapılan ve çene kemiğine yerleştirilen vida şeklindeki yapay diş köküdür. Gerçek dişe en yakın alternatif olan implant diş tedavisi uygulaması gayet kolay olan bir tedavi yöntemidir. İmplant diş tedavisi ile dişsizlikten kurtulmak isteyenler kansız ve dikişsiz olarak yeni dişlerine kavuşabilmektedirler.

İmplant tedavisi lokal anestezi altında yapıldığından hastalar tedavi sırasında acı çekmemektedirler. Üiyileşme süreci bir haftadan az olan implant tedavisinde tedavi sonrasnda ağrı oluşabilmektedir bu ağrılarda ağrı kesici ile giderilebilmektedir.

Kemik erimelerinde implant tedavisi

Uzun süreli protez kullanımı, uzun süre tedavi edilmeyen diş eti iltihapları, diyabet, eksik dişler, sigara ve alkol kullanımı ya da genetik faktörler gibi nedenler dolayı kişilerde çene kemiği erimesi sık karşılaşılan durumlardan biridir.

Kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren bu durum ileri implant cerrahi teknikleri sayesinde artık hastaların kabusu olmaktan çıkıyor.

Bir günde implant

Kişilerin implant tedavisinde ki en büyük çekincelerinden biri, tedavi sürecinde dişsiz olarak bekleme ihtimalleridir.
Bir Günde İmplant demek, hastanın operasyon sonrası hiç bir şekilde dişsiz olarak beklememesi demektir. Kişi operasyon geçirdiği gün, ağız yapısına uygun, kendisine estetik kaygısı yaşatmayacak dişleri ile klinikten ayrılırlar.

Bir Günde İmplant tek diş eksikliği, çoklu diş eksikliği hatta tüm ağız implantında dahi uygulanabilir. Bu yöntem ile kişi rahatlıkla hayatına devam edebilmektedir.

Benzer Blog Yazıları