Ataşehir bl 49Ada kamelya 1 4.blok D4 Ataşehir

Çalışma Saatlerimiz
Pzt-Pz : 09:00 - 18:00
Ataşehir bul. 49. Ada kamelya 1 sit. 4.blok D.4 Ataşehir İstanbul
Çalışma Saatlerimiz
Pzt-Pz : 09:00 - 18:00
RGB Creative Agency | Web Tasarım

Diş Eti Hastalığı Neden Oluşur

Diş Eti Hastalığı Neden Oluşur

Diş Eti Hastalığı Neden Oluşur

27-10-2022
483

Diş eti hastalıklarının oluşmasına neden olan başlıca sebep ağızdaki bakteri tabakasının doğru bir şekilde temizlenmemesi sonucu bakteri tabakasının diş eti ile dişler arasında yer alan ve cep denilen bölüme dolmasıdır. Burada çoğalan bakteri tabakasının zararlı artıklarının başta diş eti, diş kökü sinirleri ve çene kemiği olmak üzere pek çok bölgeye zarar vermesinden sonucu diş eti hastalığı oluşmaktadır. 

Diş Eti Hastalığı Belirtileri

Diş eti hastalığı belirtileri kendisini pek çok şekilde gösterebilmektedir. En yaygın belirtiler diş etinde şişlik, kızarma ya da morarma gibi diş eti rengi değişimi, diş eti iltihaplanması, diş etinin çekilmesi, dişlerin daha uzun göstermesi gibi belirtilerdir.

Diş Eti Çekilmesi

Diş eti çekilmesi sürecinde diş köklerinin açığa çıkmasına kadar varan ve ağız ve diş sağlığı açısından oldukça sorunlu bir sürecin doğmasına sebep olan bir sorundur. İlk başlarda küçük bir sorun gibi görünse de tedbir alınmadığında cerrahi müdahalelere kadar giden bir sürecin başlangıcıdır. Çünkü diş etleri dişler ve genel ağız sağlığı için oldukça önemlidir. Ağızda görülen birçok sorunun temelinde diş eti sorunlar yatmaktadır. Ağız kokusu,  hassas dişler bu ve bunu gibi birçok sorunun temelinde diş eti çekilmesi yatmaktadır.

Diş Eti Çekilmesinin Nedenleri

Diş eti çekilmesinin nedenleri farklı olabilmektedir. Kimi nendeler elde olmayan durumlardan olabileceği gibi kimi nedenlerde ağız ve diş sağlığı konusunda yeterli dikkat ve özenin olmamasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenlerden bir kısmı ise şu şekildedir;

Diş fırçalama alışkanlığının olmamasından, aşırı sigara kullanımı, stres, dengesiz beslenme gibi faktörlerin yanı sıra  ve diş etleri için gerekli vitamin ve minerallerin sağlanamaması gibi durumlarda diş eti çekilmesi sıklıkla görülen bir durum haline gelmektedir.

Diş Eti Hastalığı Nasıl İyileşir?

Diş eti hastalığı tedavisi için izlenecek tedavi yöntemi diş eti hastalığının ilerleme seviyesine ve türüne göre değişmektedir. İlk aşamalarda genel olarak gerek diş eti gerek dişin diğer kısımları çok fazla zarar görmediği için diş hekiminin önerdiği ilaçlar ve doğru ağız ve diş bakımı teknikleri ile diş eti rahatsızlığı tedavi edilebilirken hastalık ilerledikçe daha farklı ve cerrahi diş eti hastalığı tedavi yöntemleri uygulanabilmektedir.

İstanbul İmplantoloji İleri Estetik Diş Hekimliği ve İmplantoloji Merkezinde Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı Dr. Dt Tolga Gülçiçek le beraber Periodontoloji Uzmanı Doktorlarımız görev almaktdır.Diş Eti ile ilgili sorunlarınızda olan İstanbul İmplantoloji Estetik Diş Hekimliği ve İleri İmplantoloji Merkezimizden detaylı bilgi ve hizmet alabilirsiniz.

Diş Eti Hastalığı Tedavi Yöntemleri

Genel olarak hastalığın ilk aşamalarında cerrahi olmayan diş eti hastalığı tedavileri uygulanarak başarılı sonuçlar elde edilirken hastalık ilerlemişse hastalığın ilerleme seviyesine ve etkilenen diş kısımlarına bağlı olarak farklı tedavi yöntemleri uygulanabilmektedir.

İlerleyen diş eti hastalıklarının tedavisinin başarı ile sonuçlanması için cerrahi yöntemler tercih edilmektedir.

 

Benzer Blog Yazıları