İmplant tedavisi nasıl yapılır?
Sağlıklı bir ağız ve diş sağlığına sahip olmak şüphesiz herkes için çok önemlidir. Teknolojinin hızla gelişmesi ile diş hekimliği alanında da pek çok gelişme yaşanmış ve modern diş hekimliğinde pek çok farklı tedavi yöntemleri uygulanmaya başlanmıştır.
Eksik dişler ağız içerisinde kozmetik açıdan sorun oluştururken sağlık açısından da oldukça olumsuz bir durum yaratmaktadır. Günümüzde bu alanda implant diş tedavileri yaygın olarak uygulanmaya başlanmıştır.
İmplant eksik dişlerin tedavisinde uygulanan ve çene kemiğinin içerisine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalara denilmektedir. Vidalar üzerine diş protezleri yerleştirilmekte ve implant tedavisi tamamlanmaktadır. İmplantta diğer dişlere zarar verilmemektedir. Buda implantın en büyük avantajı olmaktadır.
Hastaya hafif bir şekilde anestezi verilerek implant tedavisine başlanmaktadır. İmplant tedavisinden önce hastalara detaylı muayene yapılmaktadır. Çene kemiklerinin ve var olan dişlerinin ölçüsü alınmaktadır.
İnsanların ağız sağlığına dikkat etmemesi sonucu oluşan diş kaybı sonrasında eksik dişlerin yerine takmak için ağız içine yerleştirilen ve protezlerle desteklenen yapay diş köklerine denilmektedir. İmplantlar dayanıklıdır ve yaşam boyu rahatlıkla kullanılabilir. Genellikle titanyumdan yapılmaktadırlar.
Kişinin kemik yapısı bu tedavinin uygulanmasına uygun olmalıdır. Kemik yapısı implanta uygun değilse cerrahi müdahale ile düzeltilebilir.