İmplant diş ile ilgili bilinmesi gerekenler
İmplant diş tedavisi gerçek dişe en yakın tedavi şekli olması ve kullanım süresinin çok uzun yıllar olması nedeniye ve dişsizlik sorunlarıyla karşılaşan hastalar tarafından en çok tercih edilen tedavi yöntemlerinin başında yer almaktadır. İmplant yaptırmayı düşünen hastaların mutlaka bilmesi gereken bilgilerden bazıları aşağıdaki gibidir.
- İmplant diş tedavisi beslenme ve konuşma gibi ihtiyaçlarımızı karşılamak için çok önemlidir.
- Dişsizlikten dolayı ağzımızda oluşan kötü görüntüyü gidererek sosyal yaşantımıza olumlu yönde katkı sağlamaktadır.
- İmplant diş çene kemiğine yerleştirilen genellikle titanyumdan yapılmış yapay diş kökleridir.Ve üzerlerine porselen diş takılmak suretiyle kullanılmaktadır.
- İmplant diş tedavisi tamamen kansoz ve dikişsiz olarak yapılamkatdır.
- İmplant diş hammadde olarak titanyumdan yapılmaktadır. Titanyum toksik ve alerjik değildirler. Kemikle kaynaşma özelliğine sahiptirler.
- İmplant diş ortalama bir kişinin ağzında ömür boyu kalacak şekilde yapılmaktadır. Bakımı iyi yapılan implant dişler ömür boyu kullanılabilmektedirler.
- İmplant diş tedavisi tek dişe, iki dişe, alt çene, üst çene veya tüm ağız olarak yapılabilmektedirler. Aynı zamanda çıkarılabilir damak olarak da kullanımı mümkün olmaktadır.
-
- İmplant diş tedavisi çene kemiğinin sağlığı için çok önemlidir. Diş kökü olmayan çene kemiği zayıflar ve küçülür.
- İmplant diş tedavisi sırasında lokal anestezi yapıldığından ağrı hissedilmez. Tedaviden sonra görülen ağrılar ise ağrı kesiciyle kolaylıkla kontrol altına alınabilir.
- İmplant dişler ağız kokusu yapmazlar, İmplantlardan dolayı dişlerde kesinlikle koku görülmemektedir.
- İmplant diş tedavisinde kullanılacak olan implant tamamen kişiye özel ölçülerle üretilmektedir. Buda tedavinin sürecine pozitif yansımaktadır.
- İmplant tedavisi öncesi kemik hacmi yetersiz ise çeşitli kemik tozu tedavileri ile çene kemiği olması gereken ölçülere getirilebilmektedir.
- İmplant diş tedavisi 18 yaşına ulaşmış herkese uygulanabilmektedir. Daha küçük yaşlardaki hastalarda çene kemiği büyümesi tamamalanmadığı için 18 yaşını beklemsi tavsiye edilmektedir.